Predstavljene aktivnosti Agencije za nadzor nad tržištem

Bez autora
Jul 23 2013

Zajedničkoj komisiji za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici predstavljene su aktivnosti Agencije za nadzor nad tržištem BiH i institucije ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH. Agencija za nadzor nad tržištem BiH upoznala je članove Komisije sa zakonskim okvirom u skladu sa kojom radi, zatim sistemom nadzora nad tržištem u BiH, nadležnostima, temeljnim aktivnostima i problemima sa kojima se susreće u svakodnevnom radu. Predstavljen je i sistem informisanja javnosti i podizanja svijesti o sigurnosti proizvoda preko internet stranice Agencije, sredstava javnog informisanja, Biltena o nesigurnim proizvodima na tržištu BiH, te drugih brošura za potrošače i poslovne subjekte koje publikuje Agencija.

Predstavljene aktivnosti Agencije za nadzor nad tržištemZajedničkoj komisiji za ekonomske reforme i razvoj Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici predstavljene su aktivnosti Agencije za nadzor nad tržištem BiH i institucije ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH.

Agencija za nadzor nad tržištem BiH upoznala je članove Komisije sa zakonskim okvirom u skladu sa kojom radi, zatim sistemom nadzora nad tržištem u BiH, nadležnostima, temeljnim aktivnostima i problemima sa kojima se susreće u svakodnevnom radu.

Predstavljen je i sistem informisanja javnosti i podizanja svijesti o sigurnosti proizvoda preko internet stranice Agencije, sredstava javnog informisanja, Biltena o nesigurnim proizvodima na tržištu BiH, te drugih brošura za potrošače i poslovne subjekte koje publikuje Agencija.

Članovi Komisije upoznati su i sa programom rada, te dinamičkim planom realizacije projekata nadzora ove institucije za 2013. godinu

Institucija ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH je, u okviru svoje prezentacije, upoznala Komisiju sa zakonskim okvirom, osnovnim aktivnostima i ovlašćenjima, kadrovskom osposobljenošću, te planiranim aktivnostima u narednom periodu, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik